torsdag 1. november 2012

Hvordan EN spesiell nyhet blir presentert i ulike medier?

Oppgaven
Vi har valgt å lage en problemstilling til nyheten om Madeleine MacCann. Det er en nyhet som er veldig relevant å skrive om i en slik oppgave som denne. Hvofor ble den så stor?

Hvorfor ble saken så stor?
Nyheten om Madeleine McCann ble en stor sak av mange grunner. Den var veldig aktuell og varte i såpass lang tid, at det vekket uro i mange sjeler. Den var også ekstremt vesentlig for de det gjaldt, og området der de var. Foreldrene opplevde sine verste mareritt, samtidig som hendelsen gjorde hele området skummelt. Dette merker man her i Kongsberg, der vi bor også. Jo flere voldtekter o.l. som skjer her i byen, jo skumlere er det å gå ute om kvelden.

Foreldrenes innspill
Foreldrene hadde selv dratt på turnerer for å skape oppsyn og oppmerksomhet rundt forsvinningen i håp om at noen kunne hjelpe dem med å finne datteren sin. Dette gjør også saken veldig aktuell. Foreldrene hadde selv også blitt mistenkte i saken, noe som også skaper en del oppmerksomhet. Det er også godt mulig at foreldrene hadde en del penger, noe som gjorde at de lett kunne kjøpe seg inn i media. Ikke bare det, men det lager en viss interesse fra media også.

Denne saken er en slags konflikt som ingen vil oppleve. Derfor var/er det utrolig mange som holdt seg oppdaterte i denne saken, når den først ble så aktuell. Madeleine-saken blir også fremstilt veldig ulikt i forskjellige medier. VG-nett har artikler hvor de hevder at hun er blitt gravlagt, men også at hun fortsatt er i live. Altså, spekulasjonene er mange.





Kilder:
Madeleine McCann, 2007:
http://www.flickr.com/photos/zsoolt/508007487/

Wikipedia, sist endret 2. sep 2012, Madeleine MacCan-saken:
http://no.wikipedia.org/wiki/Madeleine_McCann-saken





Skrevet av Line og Torhild. 

1 kommentar:

  1. Godkjent.
    Her får dere vist at dere kan avdekke aktuelle nyhetskriterier i analysen. Bra!

    SvarSlett